Sony Xperia M

xperiaMВъзможно ли устройство, което работи под Android, да бъде компактно, мощно и стилно едновременно? Количеството на модели от висок клас расте с всяка изминала година, но нишата за компактен смартфон, който работи с тази операционна система, си остава свободна. И макар че и Sony Sony Xperia M по своите характеристики не се отличава от последните модели от този клас, все пак е един приличен образец с хубав дизайн и четириичов екран.

По своите показатели той е истински представител на средния клас и ако трябва да сме обективни, няма как да не отбележим, че неговата достъпна цена безспорно се е отразила на качеството на камерата и на дисплея. Но нека да погледнем – може ли да се примирим с тези недостатъци на модела, или не.

Xperia M е истински красавец – нещо, което рядко се случва при телефони в тази ценова категория. И въпреки че корпусът му е от пластмаса и скърца при по-силно стискане, той е с прилична програмна обложка с пластмасова рамка, приятна на допир, и внимателно промислени бутони, което свидетелства за внимание към детайлите, и това радва.

Моделът е компактен, лек и сравнително тънък, удобен за ползване с едната ръка.

Четириинчовият екран, за който вече стана дума, е средно качество – нито много лош, нито много добър. Най-големият му недостатък е, че има лош ъгъл на виждане и четенето при външни условия е изключително затруднено – дисплеят показва забележима промяна на цвета, дори и при най-малка промяна на наклона. Иначе всичко останало е наред – цветопредаването е сравнително точно, а стъклото му има защита от механични увреди и драскотини.

Другото слабо място на модела – камерата. На улицата тя прави достатъчно добри снимки и като цяло не се отличава от моделите от класа си. Получените снимки са с ниска детайлизация и леко пренаситени тонове, но въпреки това устройството произвежда едни напълно годни фотографии, при това повечето хора обичат по-ярки цветове.

В помещения, където светлината е дефицит, недостатъците на камерата обаче стават съвсем видими. Светкавицата е много слаба и не е в състояние да освети достатъчно добре обекта. Като следствие – качеството е ниско.

Е, ако изключим всичко това, насоката, в която е тръгнала компанията Сони при разработката на модела, е добра – красив дизайн, модернизиран потребителски интерфейс и мощен за категорията си процесор. Нелоша комбинация, заради която по мое мнение можем да простим някои несъвършенства на устройството. Не мислите ли!?

 

Google+ Comments