Lenovo S820

lenovoСмартфоните на Леново с буква S в името принадлежат към имиджовата линия на компанията. Те се отличават с интересния си дизайн, с добри показатели на дисплия и камерата и доволно висока производителност при една много демократична цена.

S820 е вторият смартфон в обновеното през лятото на тази година семейство след S920.

У по-младия и у по-стария представител на серията пълнежът е еднакъв – съвременен четириядрен процесор MTK 6589W. И двата модела са двусимници, а екранът им е с HD резолюция и IPS матрица, което означава широк ъгъл на видимост, както и прецизно възпроизвеждане на цветовете. Единствената разлика е в размера на дисплея – при стария модел той е 5.3 инча, а при новия – 4.7.

Трябва да се отбележи, че при цялата си технологичност моделът е предназначен предимно за представителите на нежния пол, за което говори и цветовото решение на корпуса – предимно червен и бял, макар че все пак съществува и традиционен мъжествен черен вариант. При белия покритието е гланцово, а при червения е използвана изключително приятната на допир пластмаса Soft Touch. Ъглите са заоблени и гладки, дебелината му е 9 милиметра, което съвсем основателно нарежда модификацията в средите на тънките смартфони, макар параметрите му в тази посока да не са рекордни по съвременните стандарти.

При екрана освен гореспоменатите характеристики е факт и технологията OGS – екран без въздушна междина, която елиминира почти всички отблясъци, подобрявайки читаемостта на текстовете и използването на телефона на открито, под ярки слънчеви лъчи.

Операционната система, която е използвана, е една от най-новите версии на Android 4.2 JellyBean. В смартфона е приложен и удобен панел за бърз достъп до всички основни настройки, по желание могат да се променя и външният вид на иконките, да се настройват елементите на работния плот и т. н.

Както стана дума вече, моделът поддържа две симкарти, но на 3G работи само една от тях.

Литиево-полимерната батерия с капацитет 2000 мАч може да поддържа устройството в активен режим на използване при пълна яркост на екрана в продължение на един ден. При по-щадящия режим тя може да го поддържа два-три дни.

Този двусимен телефон от средна ценова категория съчетава в себе си симпатичен дизайн, висока производителност и отличен екран. Съвременната платформа с най-новата версия на ОС Андроид му позволява да играе ролята не само на телефон, но и на устройство за сърфинг в интернет, пълноценна игрова платформа или мултимедиен плеър.

 

Google+ Comments