LG изкриви смартфона различно от Samsung

Както много често се случва напоследък, още преди официалното си представяне, в интернет пространството се появи изображение на новия умен телефон на компанията Lucky Goldstar с огънат екран. Разработчиците на корейския технологичен гигант очевидно са решили, че гънката на устройството трябва да е по дългата страна, тоест перпендикулярно на посоката, която преди време избраха за Galaxy Round специалистите на Samsung.

Очаква се съвсем скоро, може би още в началото на следващия месец, новината да бъде обявена официално и веднага след това устройството да бъде пуснато за продажба в търговската мрежа – като съвсем сигурно е, че началото ще бъде поставено в Южна Корея.

Ако се съди по това, което се вижда от снимката, която изтече в мрежата, още отсега е ясно, че новата ориентация, която са избрали специалистите на LG няма да е съвсем удобна за ползване – излишният обем, който се получава с новия дизайн, няма да е най-удобният вариант за носене в джоба примерно.

Размерите на новата технологична звезда с необичайна форма – както твърдят слуховете и някои от водещите технологични блогове – също не могат да бъдат определени като особено ергономични. Диагоналът на екрана е 6 инча, по-голям даже от този на Galaxy Round, което автоматично записва модела в категорията на така наречените таблетфони.

В началото на октомври от Ел Джи вече пуснаха информационна атака за началото на масовото производство на извити екрани, а малко по-късно и на извити батерии. Предстои обаче да обяснят какви са предимствата на новия модел пред плоския и защо потребителите трябва да предпочетат него, а и да бръкнат доста по-надълбоко в джобовете си. От сега е сигурно едно –  устройството няма да евтино, за сравнение аналогичният телефон на Самсунг се появи с цена около 1000 долара. Чакаме отговора им, за да видим дали ще плащаме повече само за дизайн или за нещо повече. 🙂

 

Google+ Comments