LG представи обновения си наръчник за Smart TV

Компанията LG Electronics пусна обновения си електронен тв пътеводител с разширена реалност.

През тази година фирмата представи приложението “Пътеводител  LG TV + AR” за Андроид платформи. Главната му задача е да бъде полезен на потребителите при избора им на телевизор. Покрай информацията за техническите параметри на един или друг модел, то позволява направо на екрана на смартфона ви да видите бъдещата ви покупка, но в контекста на вече съществуващото в дома или офиса ви обзавеждане. Есента беше ознаменувана с излизането и на обновената версия. Към стария наръчник бяха добавени и новостите на вече отминаващата 2013-а година. Приложението разчита преди всичко на потребители, които планират покупката на приемник, но се притесняват за това, как той ще се впише в обстановката на жилището им. След като изтеглят софтуера на телефона си, кандидат-собствениците на телевизор ще получат достъп до актуалните модели на LG.

“LG TV + AR” притежава удобен интерфейс за избор на модел по основните параметри и изчерпателна информация за техническите специфики на всяко едно устройство. Главната изненада е технологията на разширената реалност – Augmented Reality, – която дава възможност точно да наложите избрания апарат върху интериора на помещението. Така потребителите ще могат на живо да оценят как ще изглежда стаята им с новата придобивка, да изберат най-подходящия размер и дизайн. Интерфейсът на електронния LG TV гид е дружелюбен и разбираем. След първото пускане ползвателят получава на електронния си адрес pdf файл. Съдържанието му трябва да се разпечата на принтер. След което листът може да се поставя на местата, където се предвижда да бъде тв устройството. При насочването на камерата на смартфона с пуснат пътеводител към него, на екрана се вижда обичайният интериор, допълнен от виртуалния пълноразмерен модел на избрания приемник.

С нововъведението процесът при избор на нов телевизор значително се опростява. Вече не е необходимо да се занимавате с изморителни фотомонтажи, за да получите представа как ще изглежда апартаментът ви след покупката.

 

Google+ Comments