Чупливи и скъпи дисплеи

Здравейте, високо технологични приятели и читатели! Като такива, сигурен съм, че днешното ми „откритие“ ще ви прозвучи по-скоро като добър ден и лека нощ, но като фен на технологиите, няма как да не отбележа в пост, публикация, текст, с други думи, да обособя като отделна тема, да натъртя и да подчертая според лични наблюдения кои са най-капризните дисплеи при смарт телефоните и най-вече тези, при които подмяната с нов дисплей излиза доста солено.

Мои лични „фаворити“ в класацията са продуктите на Samsung и Nexus. Samsung-Galaxy-S-III-64GB-5-xlТака например преди 2 седмици приятел се прибра от Англия с искрената вяра, че ще си смени счупения дисплей на Samsung Galaxy 3 с чисто нов, като инвестицията, разбира се, ще си заслужава, обезсмисляйки закупуването на нов телефон, че и до известна степен „избивайки“ самолетните билети.

Да, ама не. Заявиха му след свързване чрез познат, на познат, на познат, и то това упражнение, повторено минимум 10 пъти, за да се достигне до оптималното предложение, че спретването на умния телефон ще му излезе 280 лв. Здравко, така се казва приятелят ми, бе много огорчен и разочарован, защото в Лондон му искали 70 паунда (т.е. около 170 лв.) за същия сервиз.

Неговият случай далеч не е единственият в историята на чупливи и скъпи за смяна дисплеи. Сещам се поне за още 7-8 познати, които са си патили от същото.

Но пък да си признаем, че Самсунг имат страхотни предложения и дори бъдейки наясно с „кекавостта“ на някои от частите му, просто не можем да устоим…

Google+ Comments