Консервативните потребители

Напоследък може би ви прави впечатление, че засягам все повече чисто човешки теми и проблеми, свързани с високите технологии и тяхната роля в живота на съвременния човек.

Така например сигурен съм, че 99% от вас имат поне един приятел, който категорично отказва да използва телефон „без копчета“. Аз лично около себе си съм тероризиран (защото „терор“ е правилната дума, когато някой всеки път се опитва да те убеждава как телефон „без копчета“ бил като безалкохолна бира) от трима такива, и то млади, будни и умни младежи, двама от които дори живеят зад граница, работят в големи компании, с други думи могат да си позволят нов смарт телефон „без копчета“ всеки месец, че и всяка седмица.

Само че не желаят да се разделят с класическата визия на мобилните Nokia-3310-1устройства. То било като да четеш книга на електронен четец. Друго било да си легнеш удобно в леглото и да ти замирише на стара корица.
Дълго време се чудех какъв е този техен инат, какви са тези чутовни усилия, нерви и най-вече ентусиазъм всеки път живо да се палиш и пламнеиш в защита на Нокиа 3310 и накрая ме осени гениалната идея, че трябва да си кима с глава утвърдително, защото някои хора са просто консервативни и не желаят да променят навиците си, съобразно с нововъведенията, та било то и такива, които ти улесняват живота, правят книгата по-мобилна и лесно преносима или пък телефонът ти наистина по-умен и удобен.

Google+ Comments