Да живеят новите технологии!

Постоянно си говорим тук за 8535482 предимства и още толкова безспорни плюсове, които внасят в живота ни всички нови технологии, за това, колко по-комфортен и удобен правят живота ни с всевъзможните си проявления и измерения в лицето на апликации, почти извънземни компютри, програми и пр., но досега не сме засягали чисто човешкия аспект на нещата; онзи, който свързва семейства, приятели и любими по цял свят!

Може ли да си представите как би изглеждал днешният ни глобален свят windows-skypeбез Скайп, Вайбър и други софтуерни програми и приложения, които за секунди свързват влюбени двойки през океани, разделени семейства през планини и правят цифрите и разстоянията да изглеждат нищо, да представляват нищо, да бъдат равни на 0? Защото сигурен съм, че към 2014 година всеки българин, даже всяко българско семейство има по един близък, по един член, който търси късмета си навън…

Viber-logoА сега задайте същия въпрос на някого, който от години живее зад граница… За българските емигранти компютърът, лаптопът и смартфонът са много повече от техника –  те са тяхната малка България, скъпоценното нещо, което им позволява да се връщат отново и отново към родината, когато пожелаят, и то само за секунди!

Да, да живеят новите технологии! И колкото и някои специалисти да твърдят, че те повече пречат на общуването, отколкото да му помагат, че изкривяват човешката представа за това какво е допустимо във взаимоотношенията между хората и какво прекрачва границите на разума, то аз с два „умни“ телефона, два лаптопа и два таблета съм „ЗА“ съвременните технологии, защото преди всичко най-важен е подходът ни към тях!

А когато той е изпълнен с любов, носталгия, умиление, чувства на самота и безкрайна любов към родината, то тогава думите са излишни…

Google+ Comments