Удобен е-пътеводител за Гърция

Случвало ли ви се е да посетите някое непознато място, където да искате да видите всичко интересно, но същевременно да разполагате с прекалено малко време затова и да не знаете в коя посока да тръгнете и какъв маршрут да си начертаете. Около вас изобилства с интересни забележителности, не желаете да пропуснете нито една от тях и именно заради това се чувствате като в небрано лозе.

Ако сте в България, е по-лесно да се ориентирате. Ще прочетете това-онова, ще попитате някого да ви упъти и все някак ще се ориентирате.

unnamedАми, ако сте в някъде из Гърция например? Не знам при вас какво е положението, но моят гръцки се изчерпва с това, че нашето “не” за тях е “да”, а наше “да” е тяхно “оти”. Как ще си ориентирате, като не можете да се разберете с никого от местните? Решението всъщност е много лесно – използвайте електронен пътеводител. Сайтът greekguide.com съдържа богата и подробна информация не само за туристическите забележителности, които си струва да се видят, но също и за известни ресторанти, места за хапване или отсядане, клубове, плажове, туристически обиколки, предложения за активности, услуги и т.н. Към всяко от тях има кратко описание и допълнителна информация. Единственото неприятно условие е, че всичко обаче е написано на английски език, и трябва да владеете езика поне на средно ниво.

Иначе пътеводителят е разделен по градове, което го прави още по-удобен за използване. Лично на мен най-много ми допада, че може да свалите под формата на приложение за телефона си информация за конкретен град (Атина например). Имате 2 варианта – да инсталирате приложението, като то си дръпне всички необходими за целта снимки, или да ви ги зарежда чрез интернет връзка. Аз предпочитам първия вариант, защото така мога спокойно да използвам app-а без постоянно да търся wi-fi мрежи. Най-удобното е, че си пускам GPS-а и приложението веднага ме засича къде точно се намирам и ми показва какво има в близост, на какво си струва да обърна внимание и да го посетя, на какво разстояние са другите обектите, които ме интересуват, за колко време ще стигна дотам пеша и т.н.

От личен опит ви казвам, че тези е-гайдове са доста удобни и лесни за използване, така че, ако ви предстои ходене до Гърция скоро – разровете се из google play. Приложенията, за които става дума, са напълно безплатни и полезни за туристите 😉

Google+ Comments