Представиха официално OnePlus One

Съвсем младата китайска компания OnePlus, която беше основана от шефове, отцепили се от ОРРО, най-накрая представи първия си смартфон под името One, който предизвика доста шум и разнопосочни коментари в социалните мрежи. И как не – мобилното устройство предлага максимални технически характеристики на една доста ниска за това цена. От компанията са положили доста усилия да привлекат внимание към продукта си  и по всичко личи, че това им се е отдало. От доста време всички западни средства за масова информация просто проглушиха мрежата с различна, уж изтекла от производителя информация. Днес обаче устройството е представено съвсем официално от създателите си и не ни се налага да гадаем дали това, което представяха сайтовете, е вярно, или не.

OnePlus е снабден с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2.5 гигахерца – както при Samsung GALAXY S5,  с тригигабайтова оперативна памет, , качествен 5.5-инчов екран, производство на  JDI, със защитено стъкло Gorilla Glass 3. Новият продукт работи на Android 4.4 KitKat.

Първоначално разработчиците планирали да използват като материал за корпуса стомана или алуминий, но после се спрели на доста интересна магнезиева сплав, която прави телефона най-лекият 5.5-инчов смартфон в света – теглото му е всичко на всичко 162 г, размерите – 152,9 x 75,9 x 8,9 мм.

На лицевия панел специалистите от OnePlus са разположили говорител, разработен съвместно с фирмата JBL. Новината е получила и тринайсетмегапикселова основна камера Sony IMX214. В Съединените американски щати устройството с 16 ГБ памет е оценено на 300 долара, а в Европа – на 350 евро, версията с 64 ГБ памет струва 350 долара или 400 евро.

Наистина ниски цени за флагманските показатели на новия играч на пазара за мобилни апарати.

 

Google+ Comments