Samsung Galaxy Core Duos I8262 Wine Red

222Само няколко години назад смартфоните, поддържащи две симкарти, бяха толкова малко, че можеха да се преброят на пръстите на едната ръка. Към средата на 2013 година тяхното количество значително се увеличи и вече е почти 50% от пазара, а някои от най-старите модели от този тип вече са в топ сегмента. Компанията Самсунг само през 2013 година представи няколко двусимни модела, което категорично говори за търсенето им. Един от тях е моделът, за който става дума днес – достъпен смартфон от среден клас. Това устройство обаче привлича не само с цената си – то разполага и с добра хардуерна плънка и с приятен дизайн.

Във външността на модела лесно могат да бъдат уловени черти, общи за линията  Samsung Galaxy. В същото време дизайнът е достатъчно интересен. Тънката рамка покрай екрана, плавните преходи и гладките ъгли на корпуса създават едно доста приятно впечатление. Смартфонът изглежда значително по-скъп, отколкото струва в действителност – прилича на модел от по-висока ценова категория.

В Samsung Galaxy Core Duos е използван дисплей с диагонал 4.3 инча и резолюция 800?480. Екранът позволява да се формира една изключително ясна и комфортна за очите картина. При дневна светлина изображението не изсветлява – черният цвят си изглежда именно черен, а не сив или син. Ъгълът на виждане също радва, картината не се променя дори под остър ъгъл на гледане. Ръчната регулация на яркостта позволява смартфонът да се използва еднакво удобно както при тъмно време, така и при добро осветление.

Core Duos работи с процесор с две ядра Cortex-A5, като максималната честота на всяко едно от ядрата е 1,2 ГХц. За графиката се грижи ускорителят Adreno 203. Оперативната памет в устройството е 1 гигабайт, а постоянната флаш памет – 8 гигабайта, от които за потребителя са достъпни около 4,5 – това изгодно откроява смартфона на фона на близките му конкуренти.

При експлоатацията на устройството приятно радва отсъствието на затормозяване при работа с интерфейса и приложения, с висока скорост работи и с интернет страници и социални мрежи, а също така плавно е гледането на HD видео. С игрите със сложна

3D графика моделът се справя съвсем незле, по резултати от теста за производителност AnTuTu Benchmark смартфонът е събрал бал 6821, което е повече от прилично за смартфон от среден клас.

 

Google+ Comments