LG – Глобален технологичен иноватор за 2013 г.

lgС впечатляващо количество награди си тръгна от тазгодишния конкурс Plus X Award компанията LG електроникс. 17 нейни продукта бяха отличени от строгото жури на състезанието в Кьолн – между тях 4.7-инчовият Android смартфон LG Optimus G и първият телевизор с Ultra HD резолюция.

За тези, които за първи път чуват за Plus X Award, да обясня, че това е световноизвестен конкурс, в състава на журито му влизат авторитетни независими журналисти, които определят победителите в 25 различни отрасли и категории на техниката. Специално внимание при оценяването се обръща на това, колко е значима и иновативна технологията, на техническите параметри, на уникалността на дизайна, който, освен с неповторимост и оригиналност, трябва да се отличава с простота и функционалност. Също така се отчитат и ергономичността и екологичната безопасност на продукта. С други думи комисията отличава тези изделия, които са в състояние да променят живота на съвременния потребител към по-добро.

И фактът, че толкова голям брой разработки на компанията са отличени, говори за това, че очевидно инженерите и дизайнерите на фирмата не са почивали на лаврите от старите си победи. Генералният директор на технологичния гигант Кидж Сонг при връчването на приза в Кьол коментира така победата: Наградата свидетелства за това, че не стоим на едно място, че растем и се развиваме – което радва не само нас, но и нашите потребители. Това е едно признание за високото качество на технологията на бранда.

И наистина няма нищо чудно в тази категорична хегемония на бранда в състезанието – от известно време техниката на южнокорейската компания се радва на безпрецедентен успех на пазара на високотехнологична битова електроника и постоянно разширява пазарния си дял. А възможно най-голямата награда, която един производител може да получи, е точно тази – на потребителите.

 

Google+ Comments