Нова петинчова електронна книга в компактен корпус

Компанията PocketBook представи наскоро свежо предложение на пазара за четци – PocketBook 515. Това е компактен модел, организиран в тънък – 7.2-сантиметров корупс като в съвременните смартфони, тежаща само 130 грама, и ориентирана преди всичко към тези потребители, които не могат да си представят даже и ден без книга, дори и в случаите, когато са на път. И какво по-удобно от книга, която не само се побира в ръката, но може да сложиш и в джоба си.

Четецът е снабден с петинчов E-Ink дисплей с антирефлексно покритие, благодарение на което четенето е комфортно дори и в слънчево време. Резолюцията на екрана е 800 х 600 пиксела.

Управлението на модела е съвсем просто – то е възможно даже само с помощта на едната ръка и с петпосочния джойстик и функционалните клавиши.

Устройството без проблем ще побере вашата мултимедийна библиотека, дори и в случаите, когато тя е от няколко хиляди книги и учебници. А даже и да не сте се погрижили да си набавите материал за четене, няма страшно – 500 заглавия предварително са включени от комапанията в каталога ви!

PocketBook 515 поддържа 17 от най-популярните формати за книги, без да се налага конвертиране, също така 30 интерфейсни езика и четири различни графични формата.

С бързината също няма да имате проблеми – за това се грижи изключително мощния за подобен тип устройства процесор с тактова честота 1 гигахерц, както и 256 Мб оперативна памет.

Батерията също е изключително надеждна – производителите уверяват, че презареждане се налага едва след прочетени около 8000 страници.

За защитата на електронната книга от механични повреди и всякакви неблагоприятни въздействия се грижи специалният капак, който не увеличава на практика размерите, но пък е идеална защита за дисплея.

Така че, ако книгите са вашата страст, но сте постоянно в движение, този модел може да ви стане верен другар и надеждна връзка със света на словото – в кафенето, в градския транспорт, в парка, на плажа…

 

Google+ Comments