Кои са най-скъпите марки за 2015 г.?

Apple_gray_logoПреди броени дни излезе класацията на списание “Форбс” за най-скъпи марки за 2015 г. Стори ми се любопитна информация, затова нека хвърлим бърз поглед върху резултатите и да направим равносметка…

Тазгодишните ТОП 3 определено са трите най-мощни IT бранда, които светът е виждал. За пета поредна година първата позиция се заема от Apple, които имат сериозен контингент от верни фенове. Брандът им се възприема като синоним на microsoft-80660_640“иновативност” и е по-успешен от най-големия им конкурент в сферата на мобилните апарати – Samsung. Това е интересно, защото по неофициални данни Apple отделя около три пъти по-малко пари за маркетинг в сравнение с южнокорейците, които са на 7-а позиция в класацията.

Едва ли ще се изненадате, че непосредствено след Apple на 2-ро място е друг техен конкурент конкурент – Microsoft. Възможно ли е след пускането на Windows 10 да се издигнат до №1, предстои да разберем съвсем скоро.

Google са класирани на 3-то място, като самият им бранд е оценен на 65,5 млрд. долара. Интересно ми е кога ще ги видим под №1, защото лично аз прогнозирам подобно развитие в следващите години.

В ТОП 10 на най-скъпи марки са се настанили още Coca-Cola, IBM, McDonald’s, Toyota, General Electric и Facebook. А ако ви е любопитно кои са останалите 90 най-високо оценени марки в света, можете да надникнете в сайта на Forbes.

Google+ Comments