Ако не искаш пералня, купи си велоергометър

Китайската находчивост е безмерна. На моменти искрено се удивлявам, но същевременно с това се убеждавам – ИМА какво още да бъде измислено. Последната интересна машинка, на която попаднах, е нещо средно между велоергометър и пералня… с официална търговска марка The Bike Washing Machine.

bike_washing_machine3Не се шегувам! Истински е, само не разбрах дали все още е на етап проект или вече се продава. Нека видим как функционира този уред.

Слагате няколко дрешки, малко течен препарат и вода. Започвате да въртите педалите на велоергометъра, които пък задвижват барабана на пералнята. Производителите твърдят, че 10-на минути са достатъчни за едно пране, но мен ако питате – това си зависи от дрехите и петната. Същото време трае и изплакването на прането, така че общо 20 мин. въртене на падалите няма къде да ви избягат. Между другото в уреда има вградено и динамо, което се зарежда с енергия, докато “спортувате”. Не съм сигурен обаче как точно се изпомпва водата, а това е сериозен проблем – все пак никой не иска да си наводни хола (и да му се надуе паркетът например).

Три неща обаче са сигурни. Първо, ще спестите пари от сметките за тока. Второ, на домакинската работа безспорно ще се гледа като на интензивен спорт. Трето, ще спестите място, защото няма да ви се налага да си купувате пералня… или велоергометър… въпрос на перспектива и поглед над нещата.

Интересно ми е какво мислите за тази хрумка на китайските инженери? Дали има бъдеще и бихте ли си купили вие самите подобно нещо?

Google+ Comments