Как да си изберем флашка?

flashkaПреди години записвахме информацията си на дискети, после на дискове, но и двата варианта не бяха особено удобни – затова се появиха флашките. 🙂 Официалното им наименование е USB дискове, наричат ги и USB флаш драйв, но съкращението си остава най-удобно, а и е разпознаваемо от всички.

Какво трябва да имаме предвид, ако сме решили да си купим такова устройство?

Добре е да се спрете на флашка с памет, не по-малка от 16 гигабайта.

Първото нещо, с което трябва да се запознаем, това е обемът й – той, разбира се, зависи преди всичко от целите, за които ще я ползваме. На някого може да му трябва за ежедневно записване на единични файлове, на друг – за огромни филтри във формат BD Rip. При всички случаи е добре да се спрете на устройство с памет, не по-малка от 16 гигабайта.Истината е, че в последните години цената на тези носители значително намаля и днес можете да си закупите диск с такава памет на цената, на която преди струваше обем от 4 Ггб. А това си е доста привлекателно, защото на 16-ката могат да се съберат поне седем филма с качество DVD Rip. Ако решите да купите двойно по-обемна флашка – на нея наистина ще можете да качвате огромно количество информация, например съвременни компютърни игри и т. н.

Друга много важна характеристика, която задължително трябва да проследите при покупка, е скоростта на флашката. Именно от нея зависи за какво време ще сваляте файловете. Не пестете пари в тази посока! Защо устройство с памет 64 е много привлекателно, но за какво ви е ако качвате информацията в продължение на няколко часа. Затова купувайте съвременни модели, които са снабдени със скорост 12 мегабайта/сек. – те са изключително удобни и практични и най-важното – няма да ви се налага да чакате с часове.

Корпусът трябва да бъде стабилен и в класически стил.

Изберете си модел с опростено форма, защото той ще ви служи много по-дълго време. Работата е в това, че ако има прекалено много подвижни елементи и украшения, те бързо ще се развалят.

Не давайте пари за излишни допълнения! Няма смисъл да плащате за ненужни функции, като проверка на пръстовите отпечатъци, модерни подсветки и други подобни.

Бъдете практични! Основното, което трябва да проверите е надеждността на корпуса, скоростта на записа, размерът на паметта и разбира се, производителят.

 

Google+ Comments