Google Chromecast ще се конкурира с Apple TV

lantechВ света на безжичното излъчване на аудио и видеоклипове са факт някои промени. Благодарение на компанията Google сега на телевизорите може да се възпроизведе музика и филми с мобилни и други устройства не само чрез Apple TV, но и с помощта на значително по-евтиното приспособление Chromecast.

Устройството, появило се на пазара под това име, има размери около пет сантиметра и позволява да бъде транслирана различна мултимедия от таблети, смартфони и персонални компютри на телевизор. С него е възможен контролът на пускането и спирането на видеоматериалите, както и регулирането на звука. За транслацията ползвателят може да използва браузера Chrome или сайтове, предоставящи съдържание на Гугъл.

Chromecast е възможно да бъде включен и към тв приемника с помощта на HDMI изход, а по-нататък чрез Wi-Fi може да го свържете с предавателя и да го включите само с едно натискане на копчето. Сред поддържащите устройства са смартфоните, базирани на Android 4.3, а също така и i Phone и i Pad на i OS и други браузери на компанията производител за всички операционни системи.

И това, което го отличава, е, че цената му е далеч по-достъпна от аналогичния продукт на Apple.

Ако трябва да сме обективни обаче, сме длъжни да отбележим, че новото творение се отличава от предшественика си по степента на функционалност – при това съвсем не в положителна посока. Въпреки това познавачите на този пазар прогнозират, че достъпната му цена го прави предпочитан и възможен вариант за далеч по-голям брой ползватели. Което съвсем логично насочва към заключението, че тези две фирми съвсем скоро ще станат съперници на пазара на безжични излъчващи устройства. Въпрос на време е да видим как точно ще се развие тази битка – отсега е ясно едно: от конкуренцията между технологични гиганти клиентът винаги е победителят.

 

Google+ Comments