Samsung Ativ Q – хибриден таблет, две в едно

ativqСамо преди няколко седмици южнокорейската компания представи новия си таблет трансформър, работещ под управлението на две операционни системи – Android 4.2.2 Jelly Bean и Windows 8. При това, за да превключвате между осите, няма да е необходимо да рестартирате устройството. Просто трябва да се натисне бутонът Start.

Новият Samsung Ativ Q се отличава с оригинален дизайн и е снабден с пълноценна клавиатура. Дебелината на корпуса му е 13.9 мм., а теглото му – 1288 грама. Прави впечатление и уникалното закрепяне между екрана и клавиатурата, благодарение на което апаратът с лекота може да се трансформира от таблет в лаптоп и обратното.

На предният панел на устройството е разположен 13.3-инчов сензорен екран с разделителна способност от 3200 x 1800 пиксела. Плътността на пикселите се равнява на 275 ppi. Ако се вярва на представителите на компанията, дисплеят на модела е оптимизиран така, че използването му и в слънчеви дни е напълно възможно. Ъгълът му на виждане  е 178 градуса – не само по вертикала, а и по хоризонтала. Дисплеят поддържа въвеждане на данни с помощта на S Pen – удобна дигитална писалка.

Апаратната част на нововъведението е представена от четириядреният процесор Intel Core i5, който държи тактова честота 1.6 ГГц, чип Intel HD Graphics 4400, 4 гигабайта оперативна памет и 128 – вградена, както и SSD-диск. Има и уеб камера.

Преди известно време в мрежата, в тайванския уеб ресурс ePrice, се появиха впечатляващи данни – резултатите от тестването на този хибрид и ултрабук. В популярния бенчмарк AnTuTu новото устройство на Самсунг е  събрало  бал 54871, с което значително е изпреварил много други елитни модели. Включително и прочутия Android флагман Galaxy S4, като е събрал два пъти повече точки от него.

Няма как такива новини да не впечатлят. Сега остава от фирмата да съобщят две изключително важни неща – датата, на официалното излизане на устройството, а също така и цената, на която ще стигне до потребителите.

 

Google+ Comments