Как да оптимизираме изображения и видео съдържание?

Оптимизацията заема огромна част от процеса на маркетинг на съдържанието (content marketing). Но различните видове съдържание се оптимизират по различен начин, т.е. от значение е и форматът му.

Landing-page-Optimization-ChecklistОптимизация на изображения

Ако включите правилните ключови думи и тагове към едно изображение, то може да се появи отделно от текста, към който се отнася, в резултатите от търсенето. За да оптимизирате изображения, трябва да добавите alt тагове, image тагове, име на файл и големина на файла в мета информацията към него. Ролята на alt тага е да показва текстово описание, ако изображението не се зареди правилно. Image тага се появява, когато потребителят сложи курсора на мишката върху изображението; там слагате обяснителен контекст. Името на файла е това, с което изображението се запаметява на компютъра; в него също е хубаво да има ключови думи, както и в предните елементи, но избягвайте те да се повтарят.

Оптимизация на видео

Видео оптимизацията включва познатите вече SEO компоненти за текстово съдържание като ключови думи в title-и, мета данни, ясен description, завладяващо съдържание и др. По-запознатите създават видео sitemap за улеснение на търсещите машини. Това дава на Google необходимите детайли за видеото, за да го индексира правилно. Така Google може да пренасочи потребителите към вашия сайт, когато търсят нещо, вместо към YouTube или някоя друга платформа, на която се намира видеото. Може да включите дата и мястото на видеото. Търсещите машини оценяват такива подробности, а и така попадате в резултатите от локалното търсене.

Google+ Comments