Jeka JK-101

При избора на ново устройство съвременният потребител се опира на няколко различни параметри и характеристики, като преди всичко разглежда моделите на добре известни световни марки. От една страна, такива фирми като Apple, Samsung, LG, Nokia и други осигуряват качество, изпитано във времето. Но от друга страна, понякога можете да намерите много мощен смартфон или таблет на не особено известна в широките кръгове марка на достатъчно ниска цена. И след такъв успех може лесно да зарежете редиците на поклонниците на марките от А групата.

jekaДнес ще направя кратък преглед на един модел на компанията Jeka с индекс JK-101. Въпреки че този бранд все още е слабо известен, той вече успя да намери своите потребители, а компанията производител сравнително лесно удържа на конкуренцията на световните лидери.

Таблетът JK-101 е многофункционално преносимо устройство с изключително добри технически параметри. Той, разбира се, не е iPad или Samsung Galaxy Tab, но по техническите си възможности е далеч по-напред от редица бюджетни таблети. Главни негови особености и същевременно козове са: големият 10.1-инчов TFT eкран, осигуряващ ясно и ярко изображение; високопроизводителният му процесор, който ще ви позволи да играете на доста претенциозни към ресурсите игри; а акумулаторната мощност от 5500 мАч му осигурява отлична автономност.

Разбира се, на разработчиците на фирмата се е наложило да жертват някои важни функции, за да могат да съхранят сравнително ниската цена на устройството. Но ако ги извадим, все пак те представиха на света един достъпен десетинчов таблет, на който може да се почете и книга, и да се поиграе на игра, и да се посърфира в интернет, и музика да се послуша, и филми с добро качество да се погледат – оригинален развлекателен център в компактен корпус.

Струва ли си наистина да отдадем предпочитанията на една слабо известна марка. Разбира се, крайното решение винаги взема потребителят.

 

Google+ Comments