HTC Desire 500

Говорят, че няма здрави хора, а има недобре изследвани. Същото е и със смартфоните, както показва моя опит – не съществуват идеални устройства за комуникация. Провъзгласените за такива са просто безкритично или пристрастно оценени.

Затова днес ще погледнем към един представител на мобилната индустрия. Иде реч за HTC Desire 500.

desire500Ще видим страда ли това устройство от някакви недостатъци и заслужена ли е цената, която трябва да платим за него. Като начало ще направя леко встъпление, като разкажа за родителя на това устройство. Така де – като отидете при лекар с определен проблем първото нещо, което интересува медикът, са не вашите финансови възможности (макар че тук някои доста могат да поспорят, а генезисът на проблема. Обикновено ви пита за хора в рода със същите здравословни проблеми и пр. С две думи – започва се от детството и от родителите. Затова ние пък ще започнем с историята на компанията.

HTC е интересна в своето развитие. Ако внимателно се вгледаме в нейната Андроид деятелност, може да забележим няколко еволюционни периода.

Първият е ознаменуван с пускането на стартовия Андроид смартфон, вторият – създаването на премиални апарати, ориентирани преди всичко към потребители с дебели портфейли или крупни банкови сметки – към тези, които във всеки един момент биха могли да си позволят покупката на нов апарат, без изобщо да се интересуват от стойността му. След това идва един период на еклектика и неопределеност, през който се пускат „шарени” устройства. Докато през последната година тайванците окончателно се спряха на две основни направления, в които ще работят – флагманската  One и бюджетната Desire.

Разработвайки новия си модел, производителят въобще не е пощадил по принцип кипящата си енергия. Но още по-важното е, че я е насочил в правилната посока – в разумното усъвършенстване на своя бюджетен модел. И съвсем смело може да се каже, че никак не прилича на бюджетните модели на някои други производители, които са с много ограничени възможности. Той е птица от друго ято – птица с голям размах на крилете, което му позволява леко да се придвижва в комуникационното пространство. В него за заложени и добри технически параметри, и приятен дизайн – той  изглежда съвременно. Да, в бюджетен модел няма как да видите огромен екран, металически корпус, суперкамера или впечатляващи иновации. Но пък Desire 500 притежават нещо друго – стабилни технически параметри на една доста приятна цена.

 

 

Google+ Comments