Задлъжнял от любов, подкрепен от ЕОС Матрикс

Един разказ за дълга, любовта и още нещо.

Преди всичко, изказвам признателността си към ЕОС Матрикс.

Темата за любовта става все по-актуална с наближаването на празника на влюбените. Казват, че от любовта боли, но аз не съм напълно съгласен. Изкуствените отношения са тези, които оставят дълбоки рани. Любовта окрилява, изцерява и дава надежда и стимул за живот.

Дълбоките ми размисли се дължат на един мой горчив, но безспорно доста ценен опит от преди една година, точно по същото време.

Началото е тривиално. На 35 години съм, работя като юрисконсулт в едно предприятие от вече 10 години. Пробвал съм да си отворя кантора и да съм на самостоятелна практика, но беше непосилно за мен. Тъй като нямах никакви връзки и нещата не потръгнаха добре.

Имах сериозни отношения с момиче близо 7 години, което ме остави, защото ми каза, че не може повече да ме чака да ѝ осигуря поне един апартамент. Това беше голям удар върху мъжкото ми самочувствие и достойнство, но тя беше права и нямаше с какво да я задържа.

Минаха 4 самотни години, докато не се влюбих отново. Момичето беше изключително красиво и не можех да повярвам, че ми е обърнала внимание. Беше от малък град, първа година студентка. Имахме голяма разлика, но ми изглеждаше разумна. Какво се случи?

Започна да ме моли за екскурзии, а аз винаги отказвах. Толкова я обичах, че реших да изтегля кредит и за Св. Валентин  да й подаря 7-дневно пътешествие до Париж. Оказа се, че Франция е доста скъпа дестинация и размерът на сумата, която взех на заем беше 6 000лв.

Следващите месеци трябваше да връщам взетите пари, но за мен беше все по-непосилно, тъй като тя не спираше с изискванията си и желанията за подаръци. Не исках да изпадам в същата ситуация като с бившата си приятелка и затова върших безумие след безумие само и единствено, за да е доволна. Така оставих кредита на заден план, но не спирах да го мисля. Винаги съм бил отговорен в действията си, независимо от какво естество са те.

Не след  дълго с момичето се разделихме, тя си хвана богат приятел, а аз отново попаднах в същата глупава ситуация, този път, не просто депресиран, но и задлъжнял.

Чувствах се наистина огорчен. Измина около седмица и с мен се свързаха от колекторската агенция ЕОС Матрикс, във връзка с неизплатения ми дълг. Бях объркан, но за мое изненадване от фирмата се държаха изключително човешки. Проведохме още няколко разговора и заедно намерихме най-приемливият за мен вариант, за връщането на кредита ми. Това беше първото хубаво нещо, което ми се случи от доста време насам и искам да им благодаря за професионалното отношение.

Днес с радост мога да заявя, че истински хора има и ако има уважение и разбиране, нещата се подреждат. В момента бюджетът ми е много по-балансиран, но благодарение на подкрепата и прекрасното отношение на сегашната ми приятелка. Този Св. Валентин няма да е в Париж, но съм сигурен, че ще е по-приказен от всякога.

Вярвайте, не се отчайвайте, не се страхувайте и дерзайте. Всяка грешка е важен опит и няма нищо фатално. Още веднъж – благодарности на ЕОС Матрикс.

Google+ Comments