Когато технологиите станат част от ежедневието

Можете ли да си представите времето, когато хората са правили всичко на ръка? Перели са на ръка, миели са си съдовете на ръка, смятали са на ръка… пишели са на ръка писма и са чакали със седмици да получат отговор. Това ни се струва като почти забравено минало… толкова далечно и мъглива. А всъщност не е било толкова отдавна времето, когато тези дейности са се извършвали по точно този начин.

Днес ежедневието ни е улеснено изключително много от хилядите машини и технологии, които ни помагат да извършваме както служебните си, така и личните си, домакински задължения.

Да не говорим, че мобилните телефони и технологии така са се имплантирали в съзнанието и ежедневието ни, че едва ли можем да си представим ден, в който не използваме този малък компютър в джоба си.

Замислете се за секунда, когато извършвате толкова машинално някои свои дейности. Ставате сутрин и святкате лампата – технология – електричество. Отивате в банята да си вземете сутрешния душ и получавате топлата си вода или от топлофикация или от бойлера си – технология. Жените си изправят или фризират косите посредством технология. Слизаме с асансьори, качваме се на автомобили, работим на компютри, сърфираме в Интернет и прочие и прочие.

Споделете с мен коя е технологията, без която можете да си представите съществуването си?

Google+ Comments