Новост на новостта – сгъваеми телефони

Новата година е повод за новости, технологични новости. В света на мобилните устройства, сигурно се питате какво още може да ни впечатли? Този път отговорът дават от Samsung. А кога ще може да се порадваме на откритието – продължавайте да четете, за да разберете.

Един от последните хитове, въведени на пазара именно от китайската фирма, са сгъваемите телефони. Вече ги видяхме в компактен дамски вариант, а от скоро се предлагат и в по-голям размер, ставащи на таблети. Визията, опциите и възможностите им са наистина готини.

Но най-голямата новост е поставянето на 360-градусова панта, която ще позволява да няма прегъване между дисплея. Тя се нарича Flex In & Flex Out и е за OLED технологията. Чрез нея дисплеят ще може да се върти спокойно напред и назад и това няма да се отразява на визията или картината на телефона.
Досега може да се каже, че това беше нещо като дефект, защото точно на мястото на сгъвката на дисплея остава една по-вдлъбната черта. Сега тя ще изчезне.

Ако обаче се чудите дали следващият модел Galaxy Z Fold 5 ще я притежава, то може би ще ви разочаровам като кажа, че все още няма официално потвърждение. Може би ще са необходими малко повече тестове, за да няма гафове при пускане и наистина гръмката реклама да се докаже.

Дали на вас ви се вижда интересна тази иновация от Samsung? Дали това ще е само началото на нова и успешна технологична година?

Google+ Comments