За родители – идеалният бебефон

Замислих се каква тема нямам в блога и се оказа, че технологично съм пренебрегвал родителите или бъдещите такива. Точно затова реших да предизвикам себе си и да изненадам вас с този текст. Той включва съвети при избора на идеалния бебефон, защото това е една oт скъпите покупки, която заслужава сериозно проучване.

Най-добрият бебефон е този, който предлага надеждна и безопасна комуникация между родителите и техните деца. Ето някои характеристики, които трябва да търсите в такова устройство:

Голям обхват на предаване
Добрият бебефон трябва да има достатъчно голям обхват. Обновено повече от 200 м, а по мой съвет – и 400 м. Условието е важно, защото уредът се използва не само у дома, но при пътуване, в хотели, къщи за гости или т.н. А там разстоянията и стените могат да са много. Затова се подсигурете с по-голям обхват.

Пълно HD предаване
За да виждате напълни какво се случва с детето, бебефонът трябва да предлага по-добро качество на звука и картината и по-малко смущения.

Функция за нощен режим
Ако искате да следите бебето си и през нощта, проверете дали бебефонът разполага с функция за нощен режим. При загасена лампа гарантирам ще го ползвате доста и затова не пропускайте тази опция. Аз пак съветвам да е с фул HD картина.

Допълнителни функции
Търсете и още опции като тази например мониторът да показва температурата, да се включва аларма при ниско ниво на батерията, да разполага с двустранна комуникация, вградени мелодии или проекция на светлина, които да успокоят и забавляват бебето, когато е необходимо.

Дълъг живот на батерията
И не на последно място, изберете бебефон, който има достатъчно дълъг живот на батерията. Това ще ви предпази от постоянното зареждане и ще ви даде по-голяма свобода. И винаги избирайте възможността за USB зареждане или с многократни батерии, за да си спестите главоболия със забравянето им.

Google+ Comments