Помисли за отоплението още отсега

В България отоплението е неизменна част от ежедневието ни, особено през зимните месеци или преходните такива. То винаги е било голямо финансово звено и затова трябва да се помисли за неговата ефективност, особено при повишените цени. Така че ако и вие искате системата ви за отопление да не е прекалено скъпа, а като дойде зимата сметките да са малки, ви съветвам да помислите по този въпрос още отсега.

През последните години има няколко ефективни начина за отопление на домовете и офисите, които стават все по-популярни сред българските потребители. Споделям ви за системата, на която сме и у дома.

Тази технология е чрез включване на терморегулиращи помпи. Системата използва електричество, за да извличат топлина от въздуха, земята или вода – трите възможности според парцела, като нашата е въздух-вода. Позволява да произведат много повече енергия, отколкото консумират. Това прави термо помпите един от най-ефективните начини за отопление, като те могат да спестят до 50% от енергията, необходима за отопление на дома.

За да се използват още по-добре, експертите по енергийна ефективност съветват системата да се изгради чрез подово отопление. По този начин по-високите температури ще са ниско долу, където са и хората, а усещането ще е много приятно. Това ще позволи настройване на по-ниски градуси, а оттам и консумация на още по-малко електричество. Подовото отопление има още много предимства като лесна поддръжка, удобство, осигуряване на по-чист въздух и др.

Може да не направите моя избор за отопление през зимата и знам, че той зависи от много фактори. Например бюджета ви, размера на дома, разположението му, възможностите му. Също не оставяйте въпроса за решаване чак през септември, защото ще е доста по-скъпо и фирмите ще се много натоварени. Най-добрият сезон за ремонт е през лятото. Така че действайте и имайте топла зима!

Google+ Comments