Удобството смарт часовник

Напредъкът в технологиите направи часовниците повече от аксесоари и ориентири за времето. Днес вече има часовници, които имат различни функции, за да улеснят ежедневието. Те са се превърнали в помощници при работата, здравето, спорта и редица други дейности. Именно тях наричаме смарт часовници.

В момента на пазара има голямо разнообразие от интелигентни часовници, от които можем да избирам. Според предлаганите от тях функции могат да варират от GPS, музикален плейър до директен достъп до мобилния телефон, изпращане на имейли или текстови съобщения. Те могат да бъдат и чудесна подкрепа към здравословния ни начин на живот, защото измерват крачки, пулс и отчитат нивото на всяка наша физическа активност.

Смарт часовниците се произвеждат за мъже, жени и деца. Дизайнът им е изключително семпъл и съвременен, като е подходящ както за ежедневието, така и за спорт и работа. Разполагат с удобен тъчскрийн дисплей за лесно управление. А най-хубавото е, че за да изпълняват още повече функции, те могат да бъдат свързани и с мобилните устройства.

Умните часовници предлагат и други функции като настройване на аларма или на хронометъра за измерване на определена активност. От друга страна, те могат да функционират като програма, която помага да не забравим нищо. Те са отлични римайндъри, които са постоянно на ръката ни и не можем да изпуснем от поглед.

Притежателите и на тези иновативни малки технологии са винаги добре информирани без да е необходимо да четете вестник или да проверяват новинарски сайтове. При тяхното наличие, не е необходимо да се вади мобилния телефон от джоба или чантата. Причината е, че смарт часовникът може да известява от различни източници, които сме предварително задали.

Умните часовници са и най-добрите приятели на тези от нас, които трябва да са в постоянна комуникация. Ако се комбинира със SIM или WiFi, можем да отговаряме или да провеждате разговори без ръце, да изпращаме съобщения както чрез SMS, така и през социалните мрежи. Възможно е дори да се изпращат гласови съобщения.

Google+ Comments