Стратегическо купуване на домейн

Създаването на бизнес в днешно време непременно е свързано и със наличието на уебсайт. Но за да бъде той активен, трябва и закупуване на домейн. Знаете колкото е трудно името на фирмата на съвпадне с вече все по-малко останалите свободни имена. Но пробвали ли сте да се сдобиете с домейн заради патент на име на човек? Не? Може би защото не сте известна личност.

Една от последните тенденции сред световно известните хора е да закупуват домейни с техни имена или тези на децата им. Причината е много проста – по този начин те няма да се използват за комерсиална цел и няма да подведат или излъжат никого. Защото знаем какви фенове има, а и как някои само чакат удобен момент, за да изкарат пари на гърба на някой друг.

Съвсем пресен пример, който още повече налага тенденцията, е свързан с херцога и херцогинята на Съсекс – Хари и Меган. Малко преди раждането на второто им дете Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, те решават да купят няколко домейна с имена, между които са се колебали. Така предварително те вече са собственици на lilibetdiana.com и на lilibet.com.

Но за запознатите, сдобиването със собствения сайт заради появата на второто дете на херцозите, не е изненада. Малко преди раждането на първото им дете – Арчи, те отново правят същия ход. В момента двугодишният мъник има своя страница в онлайн пространството. Тя обаче е свързана и с фондацията с благотворителна цел на родителите му и носи името Аrchewell.

Оказа се, че това не е просто тренд, създаден през последните няколко години, а от над десетилетие звездите в Холивуд процедират по този начин. Стратегическото купуване на домейн си е истинска инвестиция със замисъл, която ги прави още по-известни. Съгласни ли сте?

Google+ Comments