Напред към бъдещето с ЕОС Матрикс

Несъмнено 21-ви век ни предлага и нови технологични възможности. Нашата цел е да се стремим максимално да ги вложим в ежедневните процеси, така че да ни спестят ценно време и ненужни усилия. Точно затова днес в блога разглеждам темата как може да се подобри процесът на работа чрез иновативното мислене, дори и в колекторска агенция.

Тъй като преди година имах близък контакт с ЕОС Матрикс и съм запознат малко по-подробно с тяхната дейност и начин на работа, реших да използвам за пример именно тях. За тези, които не са наясно – това е най-голямата компания в Българи за събиране, изкупуване и управление на просрочени задължения, с офиси в София и Стара Загора. Оперират на нашия пазар от почти 20 години и са доказали своя професионализъм.

Като лице, което е просрочило своите задължения, вие искате комуникацията и всички стъпки по погасяването да се случват по максимално прозрачен начин. Съгласуването с квалифицирани служители е винаги полезно, но пък може и да се увеличи доверието. Точно затова от ЕОС Матрикс разработват собствен софтуер за събиране на задължения, който отговоря изцяло на начина на работа и приетите практики, както и на международни норми. Все пак те са част от EOS Group, които са най-голямата фирма в Германия за изкупуване на дългове и имат единен стандарт за работа във всичките си клонове.

Целта на софтуера е да проследи целия процес за управление на взимането, който може да включва всяка форма на съдебно или извънсъдебно взимане. Той позволява изваждане на справки и отчети. Чрез него може да се даде достъп до всяко отделно задължение, като се раздели на различни елементи и се проследи самата история. Плюс е, че може да се записва цялата комуникация с клиента, като се дава оценка и на самия агент, и неговата компетентност. И всичко това само с няколко клика на мишката.

Технологичното оптимизиране не само, че съкращава времето и улеснява извършването на справки, но и защитава самите клиенти. Много хора се притесняват от изтичането и разполагането на различи институции с личните им данни. При ЕОС Матрикс този фактор е минимизиран, тъй като агенцията е регистриран администратор на лични данни към Комисията за защита на личните данни и нейната дейност покрива всички изискуеми параметри.

Моето мнение е, че компании от всякакви сектори могат да въведат определени софтуери спрямо естеството си на работа. Възможностите на технологичният свят са неограничени и всяко едно нововъведение може да спести и същевременно да осигури повече време за разработването на интересни проекти. Премахва се бумащината, хартиите и се оптимизира и повишава ефективността на работа, която е и в помощ на потребителите. А именно това всъщност е и целта.

Google+ Comments