Южнокорейците отговориха на Sony Xperia Z

sivНе е нужно да си вещ познавач на тенденциите в областта на мобилните технологии или постоянно да ги следиш, за да стигнеш до извода, че компанията Самсунг не само не стои на едно място, но и постоянно прави огромни крачки в доусъвършенстването на продуктите си в опит да се задържи на гребена на вълната.

След като всички месеци наред трепетно очакваха и дочакаха появата на шумно рекламирания Galaxy SIV, от компанията вече информират за пускането на пазара на втора модификация.

В началото решението е било да се създаде минивариант на модела. Наскоро обаче Янг Су Ким обяви, че разработчиците на технологичния гигант вече работят по подобрението на устойчивостта на корпуса и пускането на телефон в изключително защитен от механични и всякакви други интервенции вариант.

Изключителният интерес към ударо- и влагоустойчивите устройства се появи веднага след появата на култовата Motorola Defy+, която съществено се отличава от традиционните защитени телефони по елегантността на своя дизайн. След появата й като че ли за кратко мобилните концерни забравиха за темата, докато към нея не се върнаха специалистите от Sony. С новия имидж и уклон към защитените устройства компанията за първи път през последните пет години завърши с печалба и съвсем естествено смята да развива продуктите си в тази посока. Имайки предвид тези търговски резултати, няма нищо чудно, че и от Самсунг се прицелиха в това производство.

В детайли за подобренията южнокорейските топ мениджъри не се впускат. И оставят ценителите, специалистите и потребителите да гадаят какви точно ще са те – дали само външни или и вътрешни. Още не е известно напълно непромокаеми ли ще са телефоните или само влагозащитени, ще бъдат ли устойчиви на въздействието на абразивни вещества, или пък ще са само прахоустойчиви. Ако се съди от други подобни смартфони, логично е да се предположи, че втората модификация на Galaxy SIV вероятно ще се лиши от сменяемите батерии или от допълнителния слот за разширяване на паметта.

 

Google+ Comments