Виртуалните машини ще станат четири пъти по-големи

virtualniКомпанията Hewlett-Packard постави началото на доставките на новите блейд сървъри, които са способни да осигуряват увеличение от четири пъти на броя на виртуалните десктопи, които поддържат. За разполагането им върху този тип системи фирмата, един от безспорните лидери в производството на периферна техника, използва (по сведения от управленските й звена) графични процесори. Отвисоко те създават ниво на виртуализация, способно да разшири повърхностите, които HP използва, за да обслужват клиентските устройства.

Основната им задача е организация на отдалечения достъп до информация и програмно обезпечение, които се обработват на сървъра централизирано. Днес постоянно расте броят на мобилните устройства, като смартфони и таблети, които могат да създават връзки към тези компютърни хардуерни системи. Наблюдава се също така ръст на служителите на фирмата, които имат постоянен достъп до данни от корпоративен характер и приложения на компанията.

С увеличаването на броя на виртуалните десктопи ще доведе до намаляване на разходите за клиентите с около 60 процента, като същевременно ще увеличи и ефективността и производителността. Подобна технология, която ще позволи и увеличаването на броя на клиентите във виртуалността, се разработва съвместно от  HP и Nvidia.

Хюлет Пакард създаде и блейд сървър, който може да използва паралелната обработка на графични процесори, помагащи да се осигуряват на потребителите изображения с изключително високо качество. Задачата им е обработка на инженерни и мултимедийни приложения, които могат да работят от разстояние, при това много по-бързо, отколкото го правят централните, подходящи са в голяма степен за решение на ежедневни проблеми, а също така и за работа с еднотипни програми.

 

Google+ Comments