ТВ еволюция в картина

Колко от вас имат телевизор у дома? А колко го ползват? Тенденцията през последните години е всичко да се развива на мобилни устройства онлайн. Дори много от телевизионните програми създадоха платформи на живо и на запис за своите предавания. Но аз смятам, че през 2020 г. се получи ренесанс, като хората останах по домовете си и отново се насочиха към телевизорите.

Преди се е смятало, че именно центърът на домашното огнище е телевизорът. От квадрат с черно-бели образи постепенно се превръща в цветна забава zа цялото семейство. Революцията сред устройствата обаче правят от Samsung.

Първоначално от компанията въвеждат новото черно като правят дисплеите с много по-наситени цветове чрез LCD технологията, а рамката е черна. После изместват формаta на телевизорите и те приемат правоъгълна, за да осигурят панорамна картина. Това се случи с модела The Bordeaux. Веднага след тях се създават модели с все по-наситени цветове и технологии на предаване, като се обръща внимание и на комуникацията между екран и рамка за по-добро потребителско изживяване.

Несъмнено иновацията идва с QLED 4K телевизорите, които дават толкова добро изображение, че дори може да се приеме за картина. Избягва се от шума при светлината и се създават рамки, които изглеждат тотално невидими, т.е. те не ограничават възприятието по никакъв начин. Така гледането става още по-реалистично.

Аз съм малко скептичен да използвам телевизора си като картина и да дам сума пари за това удоволствие. Но много ми допада идеята, че вече картината няма да дразни толкова окото и ще бъде една идея по-приятно гледането. А вие какъв телевизор имате и какъв бихте си взели?

Google+ Comments