Телевизорите са на следващото ниво

През 70-те и 80-те години на миналия век телевизорите в България са били от скъпите удоволствие, които едно семейство може да има. С идването на демокрацията и след появата на сателитна телевизия, тяхната масовост е налице. Но като абсолютен хегемон се превръщат с цифровизацията. Падението им идва след появата на смартфоните. А днес къде са?

Сигурно имате приятели, които често казват, че не гледат телевизия или че дори не желаят да си купят устройството. Причината е, че на лаптоп, таблет или смартфорн те могат да гледат онлайн и да извършват още хиляди други функции. Но пандемията преобърна начина на потребление. Тя доказа, че и телевизорите мога да се използват не само за гледане на програма.

В момента много от устройствата са нещо кат хъб за забавление. Те разполагат със софтуери, които позволяват свързване с филмови или музикални платформи. Могат да се играя спокойно игри в различни гейминг платформи. Също могат да се свалят приложения и да се свързват с мобилни устройства. А всичко това ги прави и изключително подходящи за работа.

По последни проучвания именно заради удобството на голям екран, потреблението на телевизори се е увеличило с около 15%. Закупените устройства обикновена са с размер от 55 инча и с екран с 4К Ultra HD. Това позволява телевизорът да се превърне отнов в център на дома и да бъде ползван адекватно от всеки член на семейството.

Като лидер на пазара с най-много иновации със системите за 4K и 8K са Samsung. Съвсем скоро предстои и издаването на последния им иновативен уред със супер звук и картина, който ще носи името Neo QLED. Той ще бъде идеален за всички геймъри, които искат да са в играта на по-голям екран и ще вдигне телевизорите на ново ниво.

Google+ Comments