Таблетите на Самсунг на CES-2014

SONY DSCИстински технологичен фурор направиха на наскоро провелото се международно изложение корейците. Както обикновено те представиха в Лас Вегас много интересни устройства – но таблетите наистина бяха в “излишък” – шеговито казано, разбира се. Може би от компанията са искали да сразят конкуренцията с количество. Но когато става въпрос за Samsung, количеството никога не върви само – както и в случая, всичките таблети са класни.

Като най-интересен модел на корейската фирма повечето наблюдатели, специалисти и потребители определиха Samsung Galaxy Tab Pro 8.4. Диагоналът на екрана е 8.4 инча, резолюцията – 2560 х 1600 пиксела, при това той е по-тънък дори от моделите на Apple, което вече си е постижение. Отличителна черта на дизайна е фирмената текстура на задния панел от естествена кожа. И техническите характеристики на устройството са отлични. Хардуерната платформа включва 2.3- гигахерцов процесор Snapdragon 800, 2 гигабайта оперативна памет и 32 или 64 – вградена, две камери. Не бива да забравяме и операционната система, под която работи – това е шоколадовият робот 🙂 Android 4.4 KitKat. Моделът трябва да излезе на пазара с поддръжка на 3G и LTE.

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1  е втората новина на компанията и се отличава от първата с по-големия си екран – 10.1 инча, иначе резолюцията е същата. На практика той почти повтаря  Pro 8.4, дори и в специфичния дизайн на задния панел.

За това, че в Apple готвят 12-инчов таблет, със сигурност вече сте чували. Още по-сигурно е, че и корейците са го чули и са побързали да изпреварят конкуренцията. На CES-2014 те първи представиха 12.2-инчов модел под името Samsung Galaxy Note Pro 12.2. Въпреки това, този боец се е сторил недостатъчен на корейците в борбата им за лидерство и те са му подготвили подкрепление – Galaxy Tab Pro 12.2. И диагоналите, и разделителната способност на екраните и на двете устройства е еднаква. Представителите и  на първата серия, и на втората серия ще се продава в две конфигурации – с осемядрен процесор Exynos 5 Octa и с четириядрен – Qualcomm Snapdragon 800 с поддръжка на LTE.

Точната цена на устройствата все още не е обявена от производителя.

 

Google+ Comments