Sigma mobile Х-treme PQ11

sigmaСъвременните смартфони имат огромно количество функции. Те могат да ви помогнат да решите задачи от всякакъв характер и често заменят фотокамерата, музикалния плеър, игровите конзоли и т.н. Болшинството от тях обаче имат чисто символична защита срещу удари, прах и влага, обикновено заключаваща се в това, че при внезапното им попадане под дъжд или в пясък те продължават да работят. Такава степен на защитеност обаче съвсем не е достатъчна. И това касае преди всичко хората които водят активен, граничещ почти с екстремален, начин на живот. За тях пазарът предлага един не особено дълъг списък с умни телефони, които могат да издържат и престой във вода, и прашни бури, и удари, че даже и голям студ.

Е, днес ще ви запозная с едно от малкото подобни устройства. Търговското му название е Sigma mobile Х-treme PQ11 и е продукт на компанията Сигма мобил, която се появи на пазара не много отдавна. Преди компанията предлагаше предимно устройства, предназначени за хората с ограничени възможности – телефони с много големи бутони, огромни букви, просто меню и SOS функция. С появата на новия продукт ситуацията обаче съществено се промени – това е първият защитен смартфон на производителя, чиито главни особености са ниската стойност и достатъчно сериозните “оф роуд”

Характеристики.

Комплектуването в модела е достатъчно добро. Покрай телефона в комплекта влизат и две батерии с капацитет 1800 и 2800 мАч., зарядно устройство, USB кабел, жични стерео слушалки, инструкция за ползване и друга документация.

Външният му вид е доволно сдържан, дори може да се определи като консервативен. Смартфонът е произведен от приятна на допир пластмаса, с нарезна повърхност в горната и долната част на лицевия панел и по целия заден панел, вследствие на което устройството стои достатъчно стабилно даже и в мокра ръка.

Количеството на бутоните и конекторите на корпуса е минимално.

Х-treme PQ11 е оборудван с достатъчно производителен процесор с тактова честота 1 ГХц. Използвана е и олекотената М версия на популярния чипсет MT6575. Паметта е – и оперативната, и постоянната – е 512 Мб. Батериите са две – литиево-йонни и осигуряват почти пет часа в режим на разговор и четири дни в режим на готовност.

Sigma mobile Х-treme съответства на международните стандарти за физическа защитеност IP67, тоест той е напълно прахоустойчив, напълно защитен от попадане на влага и може да издържи половин час гмуркане на около метър дълбочина.

Google+ Comments