Първата електрическа четка за зъби с Bluetooth модул

На MWC-2014 беше показано удивително творение на техническия прогрес – първата в света четка за зъби с безжичната технология Bluetooth 4.0, която тя използва за връзка със смартфона. Моделът се нарича Oral-B SmartSeries 7000. И негов създател е известната компания Procter&Gamble.

Взаимодействието на четката става чрез новото приложение Oral-B App. Неговата версия за операционната система iOS трябва да се появи в края на есента, а за ОС Андроид – в края на лятото.

В пресрелийза, публикуван в официалния сайт, разработчикът съобщава, че връзката между четката и телефона е двустранна. Приложение записва информацията, анализира я, а също така управлява четката. Благодарение на този процес миенето на зъби става по-персонализирано.

Също така всеки потребител може да ползва мобилното устройство като пулт за дистанционно управление, за да адаптират SmartSeries 7000 за своите потребности. По този начин можете да регулирате времето за миене, както и интензивността на хигиенната процедура.

Ако се вярва на фирмата производител, новият й продукт няма да ви помогне напълно да забравите за зъболекарските кабинети, но пък да ви помогне за по-доброто поддържане на устната хигиена и здравето ви – със сигурност може. Интересно е, че специалистите, познавайки специфичното състояние и проблемните зони на своите пациенти, ще могат да внасят промени в програмата на устройството, от което ефективността му още повече ще се повиши.

Автономната работа на новият продукт по данни на производителите е около десет дни с едно зареждане.

Моделът е комлектуван със зарядно устройство и четири сменяеми глави. Има шест достъпни режима на работа. Също така има и датчик за налягане, който предупреждава ползвателя, ако натискът стане прекалено голям.

Що се отнася до старта на продажбите, в края на пролетта четките ще се появят в Германия, а в края на лятото – и на други места. Вероятно цената им ще е около 200 долара.

 

 

Google+ Comments