LG G Flex – в детайли

Съвсем наскоро ви запознах със слуховете, плъзнали в интернет, а и със снимков материал за контрамерките на LG срещу Samsung Electronics и техния Galaxy Round. Но ето че южнокорейската компания сама откри тайнствената завеса и демонстрира пред публика новия си продукт. И така, може да се подготвите за среща с LG G Flex – шикарен смартпад с огромен шестинчов екран и отлични параметри, явяващ се вариация на популярния флагман на фирмата G2.

Създателите му настояват, че това е първият истински огънат смартфон и очевиден прогрес на мобилните технологии. В разработката на девайса са взели участие фирмените подразделения – Display и Chem. Първото от тях подарява на модела гигантския OLED дисплей на пластмасова подложка (POLED) с разширение 1280 x 720 пиксела.

Панелът на устройството е извит, както споменахме в предния материал, по вертикала, като същата форма има и акумулаторната му батерия с капацитет 3500 мАч, разработено от второто подразделение на компанията.

G Flex е наистина удивителен смартпад. Производителите акцентират вниманието на потенциалната аудитория на това, че моделът е изключително удобен за разговори. Според тях извивките му повтарят контурите на лицето и обхващайки лицето на ползвателя, по време на целия разговор разстоянието между микрофона и устата е минимално. Благодарение на това се повишава нивото на полезния сигнал, ако трябва да го сравним с традиционния плосък телефон. Друг плюс е и това, че извитият модел е особено удобен да се държи в ръка. Хвалейки творението си, от фирмата заявяват: В хоризонтална ориентация екранът осигурява възприятие, подобно на дисплея на IMAX, с най-комфортния ъгъл за гледане на видео и игри.

Освен с извивката си, устройството е интересно и с това, че има самовъзстановяващо се покритие на задния панел. Това е фирмена иновация, която дълго време беше старателно укривана от очите и ушите на конкурентите. Става въпрос за еластичен слой, нанесен на задната страна на телефона, който е в състояние да “излекува” вдлъбнатини и драскотини само за няколко минути. Благодарение на това собственикът му съвсем спокойно може да го носи без калъф и въпреки това да разчита, че придобивката му винаги ще изглежда като нова.

Едва ли обаче може да се разчита разглезените вече потребители да предпочетат новия продукт заради едната му гола външност. 🙂 И от Ел Джи много добре  го знаят –  затова са се погрижили да осигурят на своето ново попълнение впечатляващи технически характеристики: четириядрен процесор Qualacomm Snapdragon 800 с тактова честота 2.26 ГХц, видеоускорител Adreno 330 и 2 гигабайта оперативна памет, а вградената е с обем 32. Не са забравили и за слот за карти памет microSD. Основната му камера е 13 мегапиксела. А безжичните технологии са представени от модули за Bluetooth 4.0, Wi-Fi a/b/g/n/ac и NFC.

Апаратът работи под Android 4.2.2 с графичен потребителски интерфейс UX. Трябва да се отбележи, че има такъв софтуеър, който притежават смартфоните от последно поколение.

Е, ето че вече имаме отговор на въпроса, който си задавахме миналия път – само на нестандартния дизайн ли разчитат създателите на този апарат, за да впечатлят почитателите на марката. Вече е съвсем ясно –  НЕ САМО.

 

Google+ Comments