Гугъл отваря първия си офлайн магазин

google-shopping1-685x350

Google отвори първия си офлайн магазин с името на бранда си в Лондон, на Tottenham Court Road. Той се нарича „The Google shop” и ще продава телефони и таблети с Android, лаптопи Chromebook и Chromecast телевизионни услуги. В магазина ще се провеждат обучения, запознаващи клиентите с това как да използват дадено устройство и ще се демонстрира как работят някои важни Google приложения.

През 2011 г. Гугъл отвори свой магазин пак в Лондон, но на име Chromezone, който впоследствие се разпространи в цяла Великобритания. Компанията притежава и магазините Androidland в Австралия. За пръв път обаче Гугъл отваря магазин, кръстен на собствената си марка. Всичко това е един ярък пример как онлайн компании търсят нови начини за изява, един от които е физически обект за продажба. Говори се, че и Amazon възнамерява да направи същото, но в Ню Йорк.

С появата на магазина компанията иска да предложи на хората удобно място, където да се забавляват, експериментират и научават за новите предложения на Гугъл магазина, включващи широка гама от устройства, допринасящи за положително онлайн преживяване. Офлайн магазинът ще провежда обучения и специални събития на теми като онлайн безопасност, работа с Google устройства и т.н. Там също така деца ще бъдат обучавани в основите на кодирането, а пък учители ще могат да тестват потенциални образователни инструменти.

Google възнамерява да отвори още два такива магазина в Англия – единият в района на Фулъм, западен Лондон, и втори в Търок, Есекс.

Google+ Comments