Дигитален бинокъл от Sony

sony-dev-50v-5Като цяло дигиталните бинокли не са широко разпространени сред потребителите и повечето дори незнаят точното им предназначение. Въпреки това обаче, компанията Sony е решила да представи един уникален модел бинокъл, който има доста добри възможности и със сигурност би влязъл в приложение на много потребители. Той носи името Sony DEV-50V.

Може би най-вече ще впечатли тези, които са любители на правенето на качествените снимки и видеозаписи, при условие че е използвано увеличение. Качеството, което ще Ви предложи Sony е подкрепено от 2 броя Exmor R сензори, които пресъздават изображенията сякаш се снима с 20 мегапикселова камера или видеозапис във формат 1080p при скорост 60 кадъра в секунда.

Увеличението, което може да се използва с бинокъла е от 0.8x до 25x, като тук важна роля играе и оптичната стабилизация, която се грижи за плавното придвижване на картината. Освен това потребителя може да заснема кадри във формат 3D, които след направата им може да гледа директно през двата визьора, които са снабдени с XGA резолюция. Самия бинокъл има вградени микрофони, но освен тях може да се включат и външни.

Едва ли има потребител, който да не иска да си има един такъв бинокъл, но колко ли от тях биха вършели работа с него. Може би повечето ще го използват за забавление. Продажбите на Sony DEV-50V ще започнат през месец Юни, а очакваната цена, на която ще се предлага ще бъде около 2000 долара.

Google+ Comments