Подуших Космоса

Не бях в Космоса, но успях да подуша миризмата му. Как е възможно това? Искате и вие? Веднага ви споделям тайната. Тя не е нещо грандиозно, а е събрана в парфюм, който носи името „Eau de Space“.

Ароматът не е директно донесен от космичното пространство, а е допълнително създаден. Той е това, което астронавтите усещат, щом се приберат в совалката от открития Космос и свалят шлемовете си. Миризмата е доста специфична като включва земни елемнти, орехи, плодове, прах, метал.

До създаването на тази бленда се е достигнало по поръчка на NASA. Причината е в подготвителните и тренировъчни процеси на бъдещите астронавти. От космическата станция искат те да бъдат подготвени за колкото се може повече неща в откритото пространство. Заедно с това обаче се тества и как ароматът се отразява и на повече хора.

Аз намирам пускането на парфюм „Eau de Space“ за наистина гениално. Радвам се, че имах възможността да си поръчам на търг и да спечеля дори и тази минимална частица от Космоса. Сега съм се отправил и към следващото предложение – „Eau de Moon“. Нямам търпение да разбера как ухае и Луната.

Google+ Comments