Печки, перални, бойлери

Може би вече твърде свикнали с употребата на тези електроуреди – печки, перални и бойлери, ни е малко трудно да ги възприемем като нещо технологично. Но нека питаме прабабите си, които са готвили с дървени въглища, топлили са вода в казана и са перели на ръка. Днес, ако пералнята ни се развали, в дома настава суматоха, защото на практика тя се използва почти ежедневно.

Никой няма времето пере на ръка или тепърва да сгрява вода, за да се изкъпе. Всичко трябва да се върши бързо и на момента. Пералнята знае как да се отнесе към дрехите ви, бойлерът, знае кога водата не е достатъчно топла и я подгрява, съдомиялната се грижи за чистотата и дезинфекцията на домакинските ви съдове. Все неща, които отнемат ненужно много време, за да се вършат на ръка. Улесняват ежедневието и дават повече време на хората да регенерират сред забързаното и натовареното си ежедневие.

Все още денонощието има само 24 часа, в 10 от които сме заети с това да работим и пътуваме от или до работното си място. И тъй като са ни необходими около 7 часа за сън, то остават само още 7, в които трябва да си починем, да осигурим храна, да се видим с близките ни хора и да им обърнем достатъчно внимание. Също трябва и да свършим всички досадни домакински задължения, които седят и си ни чакат.

Е… аз лично благодаря на хората, които са изобретили тези технологии и са ги направили достъпни до масовия потребител. Ценя времето си с близките, както и личното ми такова. Ето защо знам, че покупката на всяка една подобна машина е инвестиция в моето лично време.

Google+ Comments