Какво означава смяната на името?

Имената, които са ни дадени от нашите родители, са тези, с които всички ни свързват. През годините заради нашите действия, качества, умения, случки, може да получим прякори или галени такива. Както е при нас хората, така е при компаниите, които се създават също от човешки същества. Затова когато някой човек се опита да смени името си по законен начин, това означава, че иска да заявят нова позиция в света. Същото е и при компаниите.

Този материал е воден именно от решението на Facebook да промени добре познатото ни название. Марк Зукърбърг се е насочил към подобно решение, защото според него това вече не е просто социална мрежа. Заради хилядите критики, които все повече се отправят и по законов ред към компанията, се налага промяна на политиката. А тя е съпътстване и със следване на потребителския интерес и действия.

Защото какво следва след присъствие в интернет и свързване на хората от земята? Метавселена, разбира се. Именно това са и идеите на собственика на Facebook. Той не крие амбициите си и ги заявява. Създаването на още по-глобално пространство, което да обединява всички ни, не само социално, е грандиозен, но и опасен проект. Главно защото няма граници, в които да спре.

Официално дали Facebook ще смени името си ще се разбере на среща на 28 октомври. Някои смятата, че името на социалната мрежа ще се запази, а само компанията, която я държи, ще смени наимонаванието си. Дали обаче всичко това ще дове до правилна посока на развитие, или ще е поредната иновативация, първоначално звучаща нереалистично и неприложимо, ще разберем. И както вече светът на технологиите ни е показал – трябва време, за да се подготвят хората за големите неща.

Google+ Comments