Трансформерът на Lenovo

transformerСгъва се, екранът се върти, обръща се, подпира се като рамка. Доскоро да кажем на подобно нещо лаптоп, беше трудно. Днес обаче трансформиращите се модели набират популярност. Един от тях е 12.5-инчовият Twist – и ултрабук, и лаптоп, и таблет, даже много повече от това.

Устройството ThinkPad Twist S230u, работещо под управлението на операционната система Уиндоус 8, е удобно за набор на текст, идеално за принтиране, когато сте на път би ви свършило перфектно работа като таблет. Като прибавим към това и факта, че производителите му го причисляват към бизнес клас устройствата, очевидно е, че става въпрос за интригуваща разработка . Допълнителни режими за демонстрации и презентации, разглеждане уебсайтове и други също ще бъдат оценени по достойнство от претенциозните потребители, които искат да имат на разположение съвременна техника. И компанията Lenovo се е постарала да направи така, че моделът да съответства напълно на това определение. Вземайки предвид постоянно растящото търсене на таблети, те са адаптирали класически лаптоп, направили са го максимално мобилен, при това запазвайки всички преимущества на традиционната форма.

Външният вид на модела определено показва принадлежността му към линията ThinkPad. Изсечените ръбове и умишлено ъгловатата форма са познати още от времената, в които момчетата от IBM наложиха легендарната продуктова линия, която наскоро беше закупена от китайския технологичен гигант. Дизайнът определено би привлякъл повече представители на силния пол, нежната половина на човечеството като цяло предпочита по-лъскави и нестандартни модели.

Екранът на модела е с диагонал 12.5 инча и матрица IPS, направен от специално защитено стъкло Gorilla Glass и разполага с широк зрителен ъгъл по хоризонтала – почти 180 градуса, – поради което е удобен за използване в почти всякакво положение.

Устройството е снабдено и с уебкамера с висока резолюция, която е годна за използване и при ниска осветеност, а широкият й зрителен ъгъл и функцията за следенето на лицето на ползвателя правят видеовръзките наистина пълноценни. Издръжливостта също е от изключителна важност при подобни устройства – от фирмата уверяват, че батерията може да издържи в работен режим около седем часа.

Спор няма, че моделът е едно доста интересно предложение. Позиционирано като продукт за професионалисти, той със сигурност ще се хареса и на потребителите, които не са чак толкова опитни с компютърната техника. Те със сигурност ще оценят качествата на сензорния дисплей, ергономичността на хибридното устройство и надеждната му конструкция.

 

Google+ Comments