Таблет за майсторите в кухнята

chefpad Компанията Archos подготвя таблет, който ще бъде специално разработен за готвачи. Името на устройството логично е ChefPad. Това, което го различава от останалите таблети, които също може да ползвате с подходящи приложения, е интерфейсът. Той е подготвен и подреден по начин, който ще бъде удобен за майсторите в кухнята.

Сред специализираните неща в интерфейса са приложения с различни рецепти и приложения, които препоръчват разнообразни диети. Другото интересно е филтърът в Google Play, който показва само и единствено приложения и апликации свързани с готвенето.

В хардуерно отношение ChefPad ще разчита на двуядрен процесор с работна честота 1,6 GHz. Оперативната памет е 1 гигабайт, а вградената – 8 гигабайта. Дисплеят е 9,7 инчов с резолюция 1024х768 пиксела. Камерите са две, като тази на задния панел е 2 мегапиксела.

Операционната система, под която ще работи таблетът, е Android 4.1 Jelly Bean, а както вече казахме в допълнение има специализиран интерфейс. Размерите на корпуса са 241х188х10 мм, а теглото – 680 грама.

Да не забравяме, че все пак този таблет е предназначен за кухнята, което предполага опасността от поливане, изцапване и т.н., но това не бива да Ви плаши. От компанията са се погрижили за защитата на таблети и той би издържал при евентуално поливане с течности или продукти. Очаква се продажбите на Archos ChefPad да започнат през месец юни на цена около 220 долара.

Google+ Comments