Таблет по украински

tabletХайвер черен… Хайвер червен… Хайвер задморски… Тези, които обичат руско кино, сигурно си спомнят крилатата фраза от царския банкет в съветския филм “Иван Василиевич си сменя професията”. В тази екранизация, изобилстваща от деликатеси, задморският, или иначе казано вносният хайвер беше толкова малко, че няма как мисълта на човек да не отиде в посока – със сигурност е много скъп. Така де – идва от много далече.

Та в тая връзка, ако не искате да плащате за нещо, което идва от много голямо разстояние или пък за нещо, на което стои изключително престижна марка, със сигурност няма да подминете днешното ми предложение.

Иде реч за бюджетната новина, която идва от компанията  Impression – ImPAD 4313.

Започваме от външния му вид – нали по дрехите посрещат. Таблетът изглежда повече от симпатично. Размерите на корпуса му са  201 х 135.5 х 9.1 мм. Както се вижда, той е тънък и съвсем смело можем да кажем, че ImPAD отговаря на съвременните тенденции на техномодата. С други думи – той е модерен.

Тежи около 350 г – като повечето устройства от своя клас. Моделът е достатъчно компактен, за да може да следва навсякъде притежателя си.

Сърцето на таблета е двуядреният процесор Boxchip-A20 2-core Cortex A9 с тактова честота 1.2 Гхц. Възможностите му се допълват от графиката Mali-400MP2 и от оперативната памет 1 Гб. Тази конфигурация подсигурява на машината бързина на действието на средно ниво. На него може не само да се гледа видео, но даже и да се играят по-тежки 3D игри, да се пускат едновременно няколко приложения, вследствие на което устройството няма да “увисне”. Даже няма да се забави.

За съхраняване на данни в него са предвидени 4 Гб, част от които се ползват от системата. Затова много вероятно е собственикът да поиска да инсталира карта памет – има мегдан за това, моделът поддържа microSD носители с обем до 32 Гб.

Основната камера, която е предназначена за снимки и записи на видео, е снабдена с матрица 2.0 Мп, а фронталната е 0.3 Мп и се използва за видео разговори.

В заключение смело може да кажем, че украинският таблет се е получил не по-зле от своите маркови и идващи от много далечни страни конкуренти. Той се отличава от повечето от тях със стабилен метален корпус, ниско тегло и ниска цена.

Така че, ако искате да изпробвате нещо по-различно, па макар и с родина от бившия соцлагер, ако бюджетът ви за нова покупка е скромен, но пък държите на качеството, то ImPAD 4313 ще ви допадне напълно.

 

Google+ Comments