Революционно устройство за мониторинг на здравето

На изложението CES 2024, компанията Withings направи значително впечатление с представянето на своето ново устройство, наречено BeamO. Това устройство, което външно напомня на безконтактен термометър, предлага комбинация от множество функции за мониторинг на здравето.

BeamO е снабден с възможности за измерване на телесната температура и нивата на кислород в кръвта, както и с функция за ЕКГ и вграден стетоскоп. Интересното е, че всички събрани здравни данни могат да бъдат изпращани директно на лекуващия лекар във формат на файл, което прави устройството изключително удобно за дистанционно проследяване на здравето.

Въпреки че BeamO разполага с малък дисплей, който показва събраната информация, за някои от функциите, като например стетоскопа, се изисква използването на специализирано приложение. Withings заявява, че батерията на устройството е с достатъчен капацитет да издържи няколко месеца без презареждане.

Освен това, компанията подчертава, че BeamO може да бъде изключително полезен за основна оценка на здравето на пациента и дори има потенциала да открива състояния като предсърдечно мъждене, което го прави ценен инструмент в ръцете на здравни професионалисти.

Също така, компанията е подобрила възможностите на своето приложение Health Mate. Сега до осем потребители могат да проследяват своя прием на лекарства едновременно, както и да регистрират симптоми, които могат да покажат необходимостта от измерване. Това включва и възможността за експортиране на данни, включително аудио записи от стетоскопа, което добавя още един слой на функционалност към устройството.

Въпреки всичките си иновативни характеристики, BeamO все още трябва да получи необходимите регулаторни одобрения, преди да бъде пуснат на пазара. Withings се надява, че това устройство ще предложи ново ниво на удобство и точност при домашния мониторинг на здравето, като по този начин подобри връзката между пациентите и техните лекари.

Google+ Comments