Портретен монитор от NEC

portretenКомпанията NEC показа първия в портретен монитор. Той не само, че е първия в света, но е и с атрактивен дизайн, като най-впечатляващото в случая е, че може да сменя своята ориентация и да стане стандартен монитор.

Името на интересния монитор е NEC MuliiSync EA294WMi. Размера на екрана е 29 инча, а дисплея е IPS със съотношение 21:9. Резолюцията е 2560х1080 пиксела, което обещава много добро качество на картината. Яркостта на модела достига максимум 300 cd/m2, а контраста е 1000:1. Портовете, с които е снабден са Display Port, HDMI, 4 броя USB 2.0, Dual Link DVI-D, Single Link DVI-D и 2 броя VGA порта.

Една от функциите са Picture by Picture, която служи за показването на картина от два източника едновременно. Самата поставка позволява самия монитор да бъде гъвкав и да се настройва неговото положение според предпочитанията на потребителя. Чрез нея, той може да определи наклона на дисплея, височината му, както и завъртането му. По този начин всъщност се осъществява промяната от портретна ориентация към стандартна.

По последни данни японската компания NEC има известни проблеми във финансово отношение, но може би именно това мотивира компанията да се развива и да привлича нови потребители.

Очаква се официалното представяне на монитора NEC MuliiSync EA294WMi да се осъществи в началото на месец Май, а приблизителната цена, на която ще се предлага продукта се очаква да бъде около 800 долара.

Google+ Comments