Първата по рода си нисковолтова кола е вече факт

Ето това е кола, която ще привлече вниманието както на мъжете, така и на жените. Като се замисля дамите дори може да бъдат по-заинтересовани от темата, защото те по природа са по-загрижени за природата и заобикалящия ни свят.

Но да си дойдем на думата. За какво всъщност става въпрос?

nfc_share_01

Представям ви QUANTiNO, първата, както се оказва, нисковолтова кола. Производство е на nanoFlowcel и е 100% електрическа. Работи със заряд от 48 волта, а двигателят се захранва, като филтрира йонна течност или иначе казано – солена вода. Поради тази причина автомобилът разполага с два водни резервоара с вместимост 175 литра. Течността в първия е с положителен заряд, а във втория – с отрицателен.

Що се отнася до скоростта, QUANTiNO може да вдигне над 200 км/ч и да измине макс. пробег от 1000 км. Не е никак зле за електромобил, нали?

От фирмата плануват ограничено производство в малки партиди за първата половина на тази година, предполагам, за да се види как се представя колата в реална среда.

Според мен този автомобил е още една крачка към по-екологичния начин на живот. Надявам се в съвсем близко бъдеще повече хора да се насочат към електронните или хибридните модели коли, които освен всичко са и много по-икономични. По мое мнение инвестицията в тях си заслужава. Дано постепенно придобият повече популярност и у нас, че ако спекулациите за изразходването на нефтените находища са верни, на всички ни ще се наложи да се насочим към алтернативни варианти за превоз.

Google+ Comments