NEC подготвя мощен лаптоп

Компанията NEC подготвя мощен лаптоп, като за целта ще бъде първия, който ще използва процесор Intel от четвърто поколение – Intel Core Haswell. Всъщност самия чип Haswell все още не е представен официално, но се очаква това да стане в рамките на изложението Computex, което ще се проведе в Тайпе на 3-ти Юни.

На същото изложение, NEC ще изпреварят нещата, като представят и своя лаптоп, който вече ще има вграден чип Haswell. Лаптопа носи името La Vie L и ще има 8 гигабайта оперативна памет, а вградената ще  бъде 1 терабайт, като в допълнение ще има SSD диск с размер 32 гигабайта. Дисплея ще бъде сензорен с IPS матрица и размер 15,6 инча с Full HD (1920×1080) резолюция.

NEC-LaVie-Haswell-2-630x472

Операционната система, под която ще работи лаптопа ще бъде Windows 8, като използването на всички сензорни функции на системата ще бъде максимално удобно. Освен това на La Vie L ще бъдат предварително инсталирани Office Home и Business пакет.

Освен очакваната мощ, която е благодарение на Haswell, времето за автономна работа също се очаква да се удължи, а графичната производителност да се подобри.

Въпреки, че още е рано да се говори за цена, се очаква лаптопа La Vie L да се предлага в няколко различни конфигурации, като най-добрата от тях ще се продава за около 2000 долара.

Google+ Comments