Миникомпютър за геймъри

Прави впечатление, че напоследък все повече компании правят миниатюрни компютри, които имат доста добри възможности предвид размера им.

Компанията Xi3 Corporation представи своя модел мини компютър – Priston, който се различава от своите събратя със завидни характеристики, мощност и атрактивна визия. Именно заради параметрите си, той по-скоро е предназначен за геймърите, тъй като новите игри изискват добри спецификации на устройството.

Priston определено ги притежава – процесор с 4 ядра с 3,2 GHz честота и оперативна памет 8 гигабайта. Как Ви се струва това, невероятно нали ? Предвид размерите на компютъра, които са съизмерими с големината на грейпфрут, тези данни го правят уникално мощно устройство.

Модулната конструкция на Priston е с много добър замисъл – дънната платка е разделена на 3 части. В едната част е централния процесор и паметта, а в другите 2 части ще бъдат разположени останалите компоненти и интерфейси. Това разделение прави надграждането и ремонтирането на компютъра бързо, лесно и удобно.

Priston е снабден с USB портове и Gigabit Ethernet. Ще се предлага в различни варианти със SSD диск – 128, 256 и 512 гигабайта памет. Компютъра вече е наличен и може да се поръча, като цената на която ще се предлага започва от 1000 долара за брой. За да добиете представа как изглежда устройството и да разберете какви са му размерите, може да изгледате долното видео, на което нагледно е показано всичко за Priston.

Google+ Comments