Какво ново си купи Мъск?

Ние, обикновените хора, прави месечен бюджет и набелязваме кои неща да купим с приоритет. Винаги си мечтаем да имаме много пари, за да не ни се налага да правим дребни сметки. Но замисляли ли сте си какво бихте направили, ако имате милиарди? Ама наистина.

Аз например съм си мисли, че ако съм на мястото на Мъск, първо ще осигуря семейството си с много имоти и работещи бизнеси. После ще задоволява нуждите си от пътуване и лукс. Но какво ще последва после? Може би и затова нямам толкова пари – ще се чудя какво да правя с тях. 😀

Ала явно и самият Мъск вече се колебае коя компания да купи и за какво би му помогнала. Едно от последните му решения, обявено в началото на месеца, бе за закупуване на Twitter. За мен това е обосновано решение, защото който ръководи информацията, ръководи света. Но съм изумен как изобщо акционерите могат да го позволят?

Проблемът, който виждам в новата покупка на Мъск е, че той не е безпристрастен, за да ръководи социална мрежа. Според мен той изповядва различни интереси и би ги използвал, за да манипулира общественото мнение.

От тази ситуация се доказва, че каквото не става с пари, става с много пари. Все пак сделката за Twitter е за рекордните 44 милиарда долара, като първоначално стартира от 25 милиарда.

А вие споделяте ли мнението ми?

Google+ Comments